14.05.2010

Bozanić predvodio misu maturanata


Na svetkovinu Uzašašća Gospodnjeg, 13. svibnja u župi Navještenja BDM u Velikoj Gorici, treću godinu u nizu slavljena je misa za maturante na kraju školske godine.

Na euharistijskom slavlju, koje je predvodio zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, sudjelovalo je tristotinjak maturanata velikogoričkih škola: ekonomske, strukovne, zrakoplovne i gimnazije. U koncelebraciji su bili i svećenici Velikogoričkog dekanata.

Ispred župne crkve Navještenja BDM mladi su dočekali kardinala te mu uputili riječ dobrodošlice i darovali fotografiju mladih župe koji su sudjelovali na Susretu hrvatske katoličke mladeži u Zadru.Kardinal je u propovijedi istaknuo dvije bitne stvari: znati zastati u svom životu, a isto tako i krenuti. Potrebno je svaki dan pronaći vremena za sebe i za Boga, kako bismo u životu mogli ići pravim putem. Ne gledat dolje, nego pogled usmjeriti prema Bogu. Istaknuo je također kako je jako važno da čovjek zna izreći riječ hvala, jer tko zna reći hvala taj zna i primiti.

Na misnom slavlju sudjelovali su ravnatelji i profesori, gradonačelnik s dogradonačelnicima te roditelji maturanata. Na kraju mise župnik Vlado Razum zahvalio je kardinalu na predvođenju euharistije te maturantima poželio uspjeh na maturi i u daljnjem životu. Ovo slavlje povezano je s akcijom "Vjerom protiv droge", koju su u Velikoj Gorici pokrenuli mladi župe Navještenja BDM sa župnim vikarom Ivicom Budinšćak
.

izvor: ika.hrKomentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati