04.02.2011

Bolji uvjeti u Javnoj vatrogasnoj postrojbi

Gradonačelnik Dražen Barišić obišao je Javnu vatrogasnu postrojbu, razgovarao sa zaposlenicima i zapovjednikom Borisom Turanom o redovnom radu, potrebama i problemima iste.

Jedan od većih problema je nepropisno parkiranje automobila na pristupnoj cesti koja služi kao požarni put uz vatrogasni dom. Nesavjesni vozači parkiraju svoja vozila i tako stvaraju problem vatrogascima prilikom izlazaka i intervencija.

-  Morat ćemo napraviti manje parkiralište uz Vatrogasni dom za potrebe parkiranja djelatnika, a pristupnu cestu, odnosno vatrogasni put morat ćemo zatvoriti rampama. Na taj način će se onemogućiti nesavjesnim vozačima parkiranje na tom dijelu i ometanje vatrogasaca u izlascima na intervencije. Vjerujem da je ipak svima u najvećem interesu brzina i efikasnost Javne vatrogasne postrojbe – izjavio je prilikom posjeta gradonačelnik Barišić.

Gradonačelnik je svjestan problema nesavjesnih vozača koji unatoč jasno istaknutom znaku zabrane se parkiraju na protupožarnom putu. No po ovim izjavama zaključujemo da ima malo vjere u prometne redare koji su počeli patrolirati Velikom Goricom i kojima je posao da kaznama uvjere takve vozače da se moraju držati propisa kao i ostatak Velikogoričana koji parkiranjem vozila ne rade probleme, u ovom primjeru vatrogascima.

jvpgradonačelnik.jpg
Zapovjednik Boris Turan pokazuje gradonačelniku sustav koji bilježi intervencije

Zapovjednik Boris Turan gradonačelniku je predstavio rad postrojbe, upoznao ga s načinom računalnog sustava kojim se bilježe i vode intervencije, ali i cjelokupan rad.

Uvjeti rada su zadovoljavajući no uvijek može bolje i više, kaže Turan. U tom smislu je i gradonačelnik obećao pomoć Grada koji će u skladu s mogućnostima uložiti u dodatno opremanje i uređenje vatrogasne postrojbe. Tako je nedavno vatrogascima dodijeljena još jedna prostorija u podrumu zgrade unutar koje su vlastitim angažmanom i sredstvima uredili mini teretanu kojom se djelatnici služe u svrhu redovne jutarnje tjelovježbe i stvaranja fizičke spremnosti.Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati