30.12.2010

Biškupić: Gorica nije smjela izgubiti S.Bulić

Posljednjeg dana na ministarskoj funkciji u Ministarstvu kulture ministar Božo Biškupić je odvojio nekoliko minuta za razgovor s novinarima. Među ostalim temama za Jutarnji list je kratko komentirao odlazak Senke Bulić iz Velike Gorice.

 - Nisu je smjeli izgubiti. Razgovarao sam s gradonačelnikom Velike Gorice, ali nije pomoglo - rekao je sada već bivši ministar Božo Biškupić.

Nakon što Senki Bulić nije produžen mandat na čelu Pučkog otvorenog učilišta činilo se da će ubrzo naći novo radno mjesto u Šibeniku. Tako je ubrzo uslijedio poziv iz Šibenika da tamo vodi Hrvatsko narodno kazalište. No šibenski vijećnici nisu dali podršku gradonačelniku da upravo na čelo HNK Šibenik zasjedne Senka Bulić, a omekšale ih nisu niti pohvale goričkih političara na uspjehu kazališne produkcije Scene Gorica.

- Nažalost, iz politikantskih razloga danas će neki odbiti jednu vrhunsku umjetnicu kao što je Senka Bulić. A obrazloženje da je iz druge sredine je žalosna - rekao je na sjednici šibenskog gradskog vijeća dogradonačelnik Šibenika Franko Vidović. Nakon ovoga puknula je i neformalna koalicija vladajućih i HSP-a koji nisu podržali gradonačelnikov prijedlog.

I dok se politika, umjesto struke, ne dogovori tko će voditi Pučko otvoreno učilište u Velikoj Gorici i Goričani čekaju novoga ravnatelja ove ustanove.Komentari
31.12.2010 - I da i ne
Slazem se grga po prvi put s tobom nesposobni biskupic je izletio isto ko i nesposobni suker potpuno si u pravu
31.12.2010 - grga čvarak
Dragi Biškupiću nesposobnih se ljudi moramo riješiti, a kako i sam znaš da si izletio jer nisi sposoban!
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

-izložba slika hrvatskog slikara
-izložbeni prostor POUVG-a