22.02.2010

Biblijsko bdijenje

 

Danas je završilo biblijsko čitanje u Župi Navještenja Blažene Djevice Marije koje je neprekidno trajalo, dan i noć, od prošle srijede. Tako je od Pepelnice dvjestotinjak Velikogoričana, u pet dana i noći od prve do posljednje stranice, isčitalo Sveto pismo.


Čitanje Svetoga pisma odvija se uz zapaljenu uskrsnu svijeću, a svi čitači obilježeni su vanjskim znakom – šalom koji nose oko vrata. Uz vjernike ove središnje i najstarije župe, u Biblijskom bdijenju sudjeluju i vjernici iz ostalih velikogoričkih župa i drugih župa Pokupsko – odranskog dekanata, te iz Zagreba.


Biblijskom bdijenju, koje svoje korijene ima upravo u najvećoj velikogoričkoj župi, pridružio se i gradonačelnik Dražen Barišić koji je jutros čitao gotovo posljednje stranice Biblije.


Neprekidno čitanje Svetoga pisma 2008. godine zaživjelo je i u Rimu kada je čitanje započeo Sveti Otac Benedikt XVI. Za tu prigodu, u materijalima biskupske Sinode o Božjoj riječi koja se tada odvijala, istaknut je prijedlog velikogoričke župe Navještenja Blažene Djevice Marije da se uvede blagdan Riječi Božje.


Završna svečanost Biblijskog bdijenja biti će u subotu 27. veljače na sv.Misi u 18.30 sati nakon koje će slijediti druženje za sve sudionike i prijatelje bdijenja u dvorani Nazaret. Dan prije, u petak, s početkom u 19.30 sati u dvorani Nazaret biti će promocija dokumentarnog filma "Biblijsko bdijenje" autora Dražena Bušića.Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati