09.07.2010

Beus proziva Barišića

Predsjednik Gradskog vijeća Goran Beus Richembergh ponovno upozorava gradonačelnika Dražena Barišića da krši zakone i odluke Gradskog vijeća Velike Gorice. Povod posljednjoj reakciji predsjednika Gradskog vijeća je gradonačelnikovo raspisivanje natječaja za novog direktora VG Poduzetničkog centra.

Raspisivanje natječaja za direktora gradskih poduzeća u ovlasti je Skupštine trgovačkih društava, a koju čine članovi koje je odredilo Gradsko vijeće prema posljednjim napucima Ministarstava uprave i odluke Ustavnog suda. Ipak tu Skupštinu još nije potvrdio Trgovački sud jer je postupak u tijeku pa se službeno kao njen jedini član još uvijek vodi gradonačelnik Dražen Barišić. Richembergh ovo drži kao nezakonitim predstavljanjem gradonačelnika kao Skupštine trgovačkih društava i nepoštivanjem odluka Gradskog vijeća.

 - "Ponovno, po tko zna koji put, uzurpirate ovlasti koje Vam ne pripadaju što smatram izrazito agresivnim i neuljudnim ponašanjem o kojemu ću obavijestiti Gradsko vijeće, javnost i Ministarstvo uprave RH" - riječi su koje je Goran Beus Richembergh uputio gradonačelniku.

Predsjednik Vijeća od gradonačelnika je dopisom zatražio da "odmah povuče nezakonito donesene odluke u svezi raspisivanja i objave spomenutoga natječaja, što podrazumijeva i poništenje samoga natječaja".

Gradonačelnik Dražen Barišić predsjedniku Gradskog vijeća, kojega bi na sjednici 27. srpnja mogla zamijeniti Vesna Škare Ožbolt odlukom nove većine koalicije HDZ-HSS-HSU-HSP-DC, poručuje pak da on više nema legitimitet u Gradskom vijeću.

- "Ovo je još jedan dokaz nečuvene borbe Gorana Beusa Richemberga koji se ne miri sa činjenicama, ne priznaje da nema više nikakvog legitimiteta u Gradskom vijeću i na sve moguće načine se bori samo za svoju fotelju." - odgovara gradonačelnik Barišić na optužbe.


Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati