10.03.2011

Barišić na konferenciji o sigurnosti gradova

Gradonačelnik Velike Gorice jučer je sudjelovao na trećoj regionalnoj konferenciji o sigurnosti gradova gdje je kao govornik u sklopu modula "Civilno – krizno upravljanje gradovima" održao izlaganje o rujanskim poplavama koje su zadesile Veliku Goricu.

Gradonačelnik Barišić u svome izlaganju istaknuo je kako u ovoj najvećoj nepogodi u posljednjih sto godina na našem području nije bilo niti jedne ljudske žrtve, a za što su zaslužan cijeli niz aktera koji se uključio u akcije - od vatrogasaca do djelatnika Elektre. Dodao je i da su se kao nositelji obrane i borbe iskazale se vatrogasne snage, Crveni križ je pokazao iznimnu hrabrost i humanost, te zaključuje kako je potrebno raditi na obučavanju svih relevantnih subjekata za situacije zaštite i spašavanja u kriznim situacijama

Konferencija je bila namjenjena dužnosnicima, posebno vodećim, lokalnih i regionalnih samouprava kao i gospodarskih subjekata koji su od posebnog interesa za sigurnost i obranu Republike Hrvatske. Kroz nekoliko modula govorilo se o strategiji nacionalne sigurnosti, lokalnoj strategiji prevencije kriminaliteta, o civilno – kriznom upravljanju gradovima, novim tehnologijama i međunarodnim iskustvima u sigurnosti gradova.


Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.