20.12.2010

Antologija suvremenog velikogoričkog pjesništva

U Pučkom otvorenom učilištu sutra, 21. prosinca, će biti predstavljena knjiga "Antologija suvremenog velikogoričkog pjesništva" koju je sastavila Anastazija Komljenović, a u njoj su zastupljena 24 velikogorička pjesnika.

Većini uvršetnih pjesnika svojstvena je izravna vezanost za Veliku Goricu i Turopolje, a druga važna osobitost ove antologije je da gotovo polovica pjesnika piše dijelom ili u cijelosti na kajkavštini.

Tako će se u knjizi naći Stjepan Vitez, Drago Trumbetaš, Katica Arbanas, Zlata Cundeković, Božidar Prosenjak i drugi velikogorički autori, a osim pomnjivim odabirom pjesama knjiga je obogaćena portretima autora koje je izradio apsolvent studija slikarstva na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu Stipan Tadić.

Promocija ove antologije zakazana je za 19 sati u gradskoj vijećnici.


Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati