04.12.2009

Albatros mladom splićaninu


Mario Glavaš, 23-godišnji splićanin, dobitnik je književne nagrade Albatros. Njegovo djelo "Libreto za mrtve kitove" ocijenjeno je kao najboljie u konkurenciji 14 pristiglih radova.

Nagradu mu je uručio gradonačelnik Dražen Barišić koji je rekao kako je ovo velika večer za pobjednika, ali i Veliku Goricu koja ima ovako veliku nagradu. Čestitkama se pridružila i Senka Bulić ispred Pučkog otvorenog učilišta koja je rekla kako čitajući knjigu nije mogla ni zamisliti da ju je napisao tako mladi autor.

albatros091.jpg
Gradonačelnik Dražen Barišić i nagrađeni Mario Glavaš

Ocjenjivačko povjerenstvo, kojega su činili Enes Kišević, Božidar Prosenjak i Maja Gjerec, nagrađeno djelo je opisalo kao očaravajuće štivo koje s pravom zavrijeđuje nagradu.

Obraćajući se nazočnima Mario Glavaš nastajanje djela je opisao ovim riječima: "Ima nešto jezivo lijepo u ljubavi što plaši. S druge strane iako je strašna čovjeka privlači. To što me privuklo htio sam staviti na papir, ali nešto je falilo. A onda sam prvi puta u životu vidio ocean. Kroz ovo djelo htio sam pokazati jezivu ljepotu ljubavi i snagu oceana".

albatros092.jpg


Književna nagrada Albatros dodjeljuje se od 1995. godine i do sada ju je primilo 16 autora od čega četvero naših sugrađana.Komentari
17.12.2009 - ivy
svaka čast!!!!
17.12.2009 - marIo
Svaka čast legendo... samo tako nastavi!
04.12.2009 - cool232
"Ima nešto jezivo lijepo u ljubavi što plaši. S druge strane iako je strašna, čovjeka privlači." just beautiful...
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati