24.09.2010

Aladin i čarobna svjetiljka

Večeras u 20 sati u dvorani Gorica održat će se izvedba predstave Aladin i čarobna svjetiljka u kojoj glavne uloge nose Ana Vilenica i Luka Nižetić. Ne stignete li danas već slijedeću priliku imate u nedjelju u 17 sati. Ulaznice su po cijeni od 30 kuna.

U Aladinu su elementi različitih istočnjačkih tradicija (indijske, perzijske, arapske i dr.) čudnovato pomiješani i povezani u jedan svevremen kontekst te izgleda da su, baš kao i sama zbirka, nastajali stoljećima, neprestano se otvarajući novim i suvremenijim interpretacijama.

Za Scenu Gorica veliki hrvatski pjesnik Enes Kišević prepjevao je Aladina te stvorio hrvatskoj književnosti iznimno poetsko djelo o dječaku koji upoznavši moć čarobne svjetiljke otkriva život u svim njegovim aspektima.

Nježna, čarobna, okrutno lijepa  književnost koja djecu na poetičan i vrlo suvremen način vraća izvornoj ljepoti bajke. Aladin i čarobna svjetiljka inspirirana  je burtonovskom poetikom iščašenog animiranog filma, pop arta i klasicizma. Predstava je izgrađena suvremenim estetskim pismom čudesnog svijeta stvorenog kako za djecu tako i za odrasle.

aladin.jpg
Po prvi puta na "daskama što život znače" i Luka Nižetić

Tekst Enes Kišević, režija Senka Bulić i Matko Brljević, glume, plešu i pjevaju Luka Nižetić, Ana Vilenica, Ana Karić, Špiro Guberina, Marinko Leš, Stipe Kostanić, Vladimir Atomic Smud, Elvis Hodžić, Davor Ćiković, Zlatko Čančar, Martina Drezga, Miroslav Mlinar, Domagoj Lučić i Dino Perenski.


Komentari
24.09.2010 - Endsieg
gospođa Senka treba ostati i basta!
24.09.2010 - :)
I još se ta dvorana puni vlastitom produkcijom. Umjesto neobjašnjenog i misterioznog "protiv" još jednog mandata,gđa Bulić je kandidat za javna priznanja grada Velike Gorice. Predlažem da joj se dodijeli jedna od ove dvije nagrade: Nagrada Grada Velike Gorice “Zlatna turopoljska podgutnica” dodjeljuje se za iznimna dostignuća u proteklom jednogodišnjem ili višegodišnjem razdoblju u jačanju ugleda i promociji Grada Velike Gorice u zemlji i svijetu. Počasno građanstvo Grada Velike Gorice. Počasnim građaninom Grada Velike Gorice može se proglasiti fizička osoba posebno zaslužna za promicanje vrijednosti demokratskog društva i ugleda Grada Velike Gorice, njegovog odnosa s drugim gradovima u zemlji i inozemstvu te za razvoj Grada ili pojedinih njegovih djelatnosti. Jer ih je zaslužila. :)
24.09.2010 - Tuzna sova
Za sve drag prijatelje HDZ-ovce predstava je skoro raspordana skoroz I danas I u nejdelju pa vi dizite ruke protiv senke dok vam ona puni dvoranu! A vi je mozete napuniti jedini folklorom I to ako nastupa 150klinaca I onda dodu samo njihove roditelji
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati