07.06.2010

Akcija za Domagoja


Domagoj Matković, gotovo nepokretan 12-godišnjak iz Šiljakovine, koji unatoč svom teškom stanju pohađa osnovnu školu, ovih je dana od velikogoričkog HNS-a dobio dar koji ga je vrlo obradovao.

Naime, prodajnom akcijom suvenira HNS Velike Gorice na Proljetnom sajmu prikupljeno je 4 tisuće kuna s kojima je Domagoju kupljena stolica za kupaonicu i, njemu daleko važnije, nova baterija za invalidska kolica koja je zamijenila dotrajalu, a zbog čega Domagoj 3 mjeseca nije mogao koristiti svoja kolica.

- Kad su složili akumulator iako je kiša padala Domagoj se vozio po dvorištu - rekla je Domagojeva majka Verica.

Domagoj boluje od mišične hipotonije zbog koje se ne može kretati, a teško i govori. Unatoč tome vrlo vješto upravlja svojim motoriziranim kolicima, tipka SMS poruke i piše na tipkovnici. Pohađa 5. razred Osnovne škole J.Habdelić, po prilagođenom programu, i niže odlične ocjene. Voli pratiti sport i igrice, a pritom mu često društvo pravi baka.

- Za Domagojeve terapije, lijekove, fizioterapeuta i medicinska pomagala mjesečno izdvajamo do 5 tisuća kuna - kaže njegov otac Marijan. Kako oboje roditelja su zbog toga zaposleni traže da se Domagoju odobri osobni asistent koji bi mu pomagao u školi.

Nadalje roditelji se bore protiv zadnje odluke nadležnih institucija zbog kojega bi dječak morao školovanje nastaviti u specijaliziranoj školi u Zagrebu, tzv. "Goljaku", zbog čega bi svakodnevno morao putovati 90 km.

hnsdomagoj.jpg
Obitelj Matković sa sinom Domagojom i vodstvo HNS-a

Ženska inicijativa HNS-a pod vodstvom Snježane Popović Milić na svojim radionicama izradila je cijeli niz rukotvorina koje su 9 dana prodavali na kišnom Proljetnom sajmu. Potculice s lavandom, sapuni, mirisni vijenčići i vrećice za ormar neki su od proizvoda koje su velikogoričani kupovali kako bi pomogli Domagoju.

 - Goričani su zaista dobri ljudi, čim su čuli za Domagojevu priču odmah su reagirali - kaže Ivona Beus Richembergh.Komentari
08.06.2010 - jajodokrajo
priključimo se i mi nekako toj akciji sve pohvale i ženskoj inicijativi HNS-a i svim ljudima koji su sudjelovali u akciji bilo izradom ili kupnjom.pomozimo Domagoju
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati