21.10.2010

Aforizmi u Muzeju

U četvrtak 21. listopada u 19.00 sati u sklopu Matičina četvrtka u Muzeju bit će upriličen susret sa Zoricom Krznar-Blagec. Tema susreta je aforizam - kratak oblik jednostavne i duhovito izrečene tvrdnje ili sažete misli, sa svojstvima paradoksa.

Autorica počinje pisati u zreloj dobi. Prvi aforizam joj objavljuje biblioteka Albatros. Zbirka aforizama Vedra nota nosi notu mudrosti i iskustva zrelih godina koje pripadaju razumu. Tenžera je napomenuo kako je gospođa Krznar-Blagec jedna od prvih stvarateljica ženskog humora. Bila je članica Albatrosa, a sada je članica Udruge umjetnika Spark. Smatra da – U zapletaju misli nalazi sebe kao glavni čvor. Aforizmi su joj izabrani u Antologiju hrvatskih aforističara koja je u pripremi.


Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati