30.01.2010

Afera autobusi - epilog


Uskok je odbacio kaznenu prijavu velikogoričkog Kluba vijećnika HDZ-a protiv bivšeg gradonačelnika Tonina Picule kojeg se teretilo za zloupotrebu položaja i ovlasti te zaključenja štetnog ugovora. U prijavi stoji da je Tonino Picula potpisao ugovor sa Zagrebačkim holdingom bez suglasnosti Gradskog vijeća i da je time nanijeta šteta Gradu.

USKOK je nakon zaprimanja kaznene prijave proveo detaljne izvide i prikupio svu relevantnu dokumentaciju. Iz svih prikupljenih podataka nesporno proizlazi da je nakon provedene procedure Ugovor o potpori komunalnog razvitka potpisan sukladno Statutu Grada Velike Gorice te da je Gradsko poglavarstvo Grada ovlastilo gradonačelnika Tonina Piculu za potpisivanje toga Ugovora - stoji u priopćenju Uskoka.

Zaključeno je da u ovom slučaju nema osnovane sumnje da je došlo do zloupotrebe ovlasti niti sklapanja štetnog ugovora za Grad Veliku Goricu te je prijava stoga odbačena.
Komentari
30.01.2010 - maja
Autobusi novi su tu za slijepe, a Picula nije napravio štetu za Grad. Za razliku od Barišića koji će prvo platiti odštetu Osijek Gradnji, a zatim nakon nekoliko godina možda, ak bude gradonačelnik i skupi novce krenuti u projekt dvorana! Ni slučajno ne treba izjednačavati odgovornosti!
30.01.2010 - sanjin
Nema autobusa, nema dvorane... Ali imamo satisfakciju jer je sve po zakonu :(
30.01.2010 - cool232
tresla se brda rodio se miš, nekak mi se čini da bi lako tak mogle završit prijave protiv Barišića... mogli bi prijavit sve političare u VG u proteklih 20 godina USKOKu pa nek ih sve pročešljaju :)
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati