17.12.2009

A.K.Miošića napokon otvorena


Produžetak ulice A.K.Miošića od crkve Sv.Petra i Pavla do Vukomeričke ulice, a dalje i do ul. Rudolfa Fizira, napokon je otvoren za promet. Ovime je Velika Gorica dobila gotovo kilometar i pol nove moderne ceste koja će rasteretiti promet kroz središte grada.

Prometnica započinje pri samom ulasku u grad preko ul. Rudolfa Fizira (kod Autocentra Zubak) na koju će po završetku nadvožnjaka uskoro biti otvorena i nova prometnica za Gradiće. Slijedom toga zatvoriti će se pružni prijelaz u Kolodvorskoj ulici, a novi pravci za ulazak u Gradiće biti će spomenuti nadvožnjak i prometnica iza nadvožnjaka Slavka Kolara koja ide paralelno uz autocestu.

akmiosica2.jpg
Raskrižje Vukomeričke i Kačićeve kod Dalekovoda nema semafora pa budite oprezni

A.K.Miošića od Rudolfa Fizira spaja se sa ulicom Slavka Kolara, a na njoj se nalaze dva raskrižja, semaforizirano na Kolodvorskoj i prometnim znakovima označeno na Vukomeričkoj(kod Dalekovoda). Za ovo drugo preporučamo oprez s obzirom da nema semafora, a na obje ceste razvijaju se velike brzine. Uz to brzinu prilagodite i kod pješačkog prijelaza kod crkve Sv.Petra i Pavla prema osnovnoj školi N.Hribara. Tamo su postavljeni ležeći policajci od kojih jedan nije označen vertikalnom signalizacijom.

Prvi radni dan novog semafora kod Konzuma započeo je neslavno jer signalizacija nije radila ispravno pa su vozači isfrustrirani od čekanja na zeleno(koje se zbog kvara otvara svakih 10-tak minuta) prolazili preko crvenoga i time ugrožavali sigurnost prometa. 

akmiosica1.jpg
Semafor kod Konzuma nije bio ispravan pa su vozači prolazili preko crvenoga

Prometnica se gradila u sklopu obveza HAC-a vezanih uz gradnju autoceste Zagreb - Sisak. Radovi na ovoj prometnici krenuli su već u jesen prošle godine, a glavnina radova završena je početkom ove jeseni. Iz kojega razloga očigledno izgrađena prometnica nije bila puštena u promet do danas ostaje pitanje.Komentari
22.12.2009 - kebab
gadno su zajebali sa semaforom kod konzum!! vrlo gadno em malo drži em se stvaraju gužve
18.12.2009 - ivan
moguće, vidio vlastitim očima
17.12.2009 - cool232
ma nije moguće !!!
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati