05.06.2011

Vukovina

Od ove nedjelje krećemo sa serijalom članaka o mjesnim odborima i gradskim četvrtima u Velikoj Gorici. Namjera nam je svakoga tjedna predstaviti jedno mjesto, a izravan povod za današnji izbor je dan Mjesnog odbora Vukovina koji je obilježen ovoga tjedna. S obzirom na 8 gradskih četvrti i 42 mjesna odbora namjera je nakon godine dana i obilaska svih, krenuti iz početka.

Vukovina

Ovog utorka Mjesni odbor Vukovina po prvi put je obilježio svoj dan svetom misom, polaganjem vijenca na groblju, i kratkim predstavljanjem u prostorijama društvenog doma. Skromna proslava započela je svetom misom u crkvi Pohoda Blažene Djevice Marije u Vukovini koju je održao župnik Đuro Sabolek, a osim mještana i uzvanika, misi su prisustvovali članovi Mjesnog odbora na čelu s predsjednikom Željkom Mikulinom.

- S obzirom da se vukovinska župa časti imenom Pohoda Blažene Djevice Marije koji se obilježava 31.svibnja, taj je datum i izabran za Dan mjesnog odbora - ukratko je objasnio na samom početku svečane sjednice predsjednik Mikulin.

Protekle godine u Vukovini je asfaltirano parkiralište, autobusna stanica i uređena je oborinska odvodnja kod Župne crkve. Prostorije Društvenog doma također su uređene završetkom soboslikarskih radova. Na djelu Stare ceste postavljena je prometna signalizacija, postavljeni su betonski stupovi električne energije koji su zamijenili dotrajale drvene kako bi se postavila nova rasvjeta koja bi tu ulicu učinila preglednijom i sigurnijom. Financijska pomoć iz mjesne blagajne u skladu s mogućnostima protekle godine pružena je DVD-u Vukovina koji je obnovio svoj vozni park i NK Jelačiću, te jednoj obitelji iz Čičke Poljane stradaloj u poplavama ove jeseni. Sve to ispričao je tajnik Nikica Dujmović.

 - Za ovu godinu planira se uređenje krovišta na prostorijama nogometnog kluba, a ukoliko se krovište neće uređivati, probat će se isti novac prenamijeniti za završetak uređenja DVD-a Vukovina. Također, nakon prezentacije urbanog prostornog uređenja Vukovine, prošle godine, MO je poslao primjedbe, s obzirom da jedan dio naselja u tom planu uopće nije ucrtan, te su zatražili da se na tu temu održi i javna rasprava u Društvenom domu koja se uskoro očekuje - ispričao je Dujmović.

vukovina1.jpg

Uvođenje vodovoda prema Vukovinskom polju prema industrijskoj zoni također je na listi «obavljenog». U Vukovini ističu izvrsnu suradnju Mjesnog odbora sa službama grada Velike Gorice i HVIDR-e koji su zajedno pridonijeli pohvalnoj organizaciji «Velike Meše» (blagdan Velike Gospe) prošle godine, te se nadaju istom uspjehu i ovog ljeta. Dogradonačelnik Kos spomenuo je i skorašnje asfaltiranje ceste uz Vukovinsko polje od ulice 153. brigade HV-a Velikoj Gorici.

Ove godine postavljeni su i stupići ispred crkve uz samu glavnu cestu kako bi se spriječilo parkiranje osobnih vozila i kamiona tik uz tu prometnicu koji su smanjivali preglednost na pješačkom prijelazu. Promijenjeni su prozori na prostorijama vatrogasnog doma gdje se okupljaju mlađe sekcije DVD-a Vukovina koje marljivo vježba za nadolazeće vatrogasno natjecanje. Osim NK Jelačića, DVD Vukovina je jedina društveno-sportska aktivnost u koju se djeca iz sela mogu uključiti izuzev onih u osnovnoj školi.

Do kraja godine još se planira uređenje mjesnih ulica posebice jedne nove koju je potrebno asfaltirati, kombiniranog igrališta u centru sela, unutarnje uređenje vatrogasnog doma i završetak radova u društvenom domu Također tražit će se od Grada da se obnovi dotrajalo krovište i fasada poštanskog ureda jer predstavljaju opasnost za djelatnike i same prolaznike, a ista je u vlasništvu Grada Velike Gorice.

Sve u svemu, posla ima, a s obzirom da je Grad uvijek dobro surađivao s ovim mjesnim Odborom na čelu kojeg je Mikulin kao član nezavisne liste, ni u budućnosti ne bi trebalo biti poteškoća, zaključak je sa sjednice.
Komentari
06.06.2011 - penzić 1
sviđa mi se ova ideja predstavljanja mjesnih odbora, mislim da nitko iz gorice ne zna previše što se događa uokolo...valjda će biti materijala za pisati dalje =)
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.