17.11.2010

7,3 mil. kuna za odvodnju u sjevernom dijelu grada

U Zagrebačkoj županiji jučer su potpisani ugovori vrijedni 46 milijuna kuna za pripremu dokumentacije za vodoopskrbu i odvodnju kako bi nakon pristupanja Europskoj uniji jedinice lokalne samouprave imale pripremljenu dokumentaciju za prijavu projekata na europske razvojne fondove.

VG vodoopskrba i Hrvatske vode potpisale su ugovor o financiranju izrade dokumentacije za sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda vrijedan 7 milijuna i 350 tisuća kuna. Njime će se osigurati sredstva za izradu dokomentacije za izgradnju i sanaciju kolektora te izgradnju uređaja za pročišćavanje voda.

Novi kolektori riješit će odvodnju sjevernog dijela grada Velike Gorice odnosno naselja Šćitarjevo, Črnkovec, Kobilić, Kosnica, Bapče i drugih. Između ostalog, tu su i kolektori koji će se raditi za potrebe radnih zona Kušanec i Vukovinsko polje.

– Gradu je u cilju unaprijediti životni standard građana i zato nije bilo upitno u naše planove i realizaciju staviti financiranje idejnog rješenja sustava odvodnje Velike Gorice zajedno s Hrvatskim vodama, kojima i ovim putem zahvaljujemo na prepoznatim projektima za Veliku Goricu – istaknuo je gradonačelnik Barišić.


Osim toga, ovim će se novcem financirati izrada projektne dokumentacije za izgradnju novog uređaja za pročišćavanje otpadnih voda. Njime će se riješiti kvalitetnije rješavanje otpadnih voda s cijelog područja grada sukladno europskim standardima, a time će se zaštititi vodocrpilišta.


- Nakon potpisivanja ugovora na nama je da do stupanja Hrvatske u Europsku uniju ishodimo sve potrebne dokumente za početak gradnje predmetnog sustava – izjavio je direktor VG vodoopskrbe Jure Galić.Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.