23.06.2010

600-tinjak djece bez upisa u vrtić

Na jesen čak 674 velikogoričke djece neće krenuti u gradske vrtiće.


Za njih nema mjesta.


Prvi su to poražavajući podaci koji se do početka pedagoške godine mogu smanjiti tek za stotinjak mjesta kada se obrade svi primljeni zahtjevi koji se u nekim vrtićima dupliciraju.


Naime, roditelji su u upisnom roku predali 975 zahtjeva, od toga 586 prijava u Dječji vrtić Ciciban koji djeluje na pet lokacija. Primljeno je tek 208 zahtjeva.


U Dječjem vrtiću Velika Gorica, koji radi na 14 lokacija, zaprimljeno je 389 prijava, od toga je riješeno samo njih 93.


Brojke još nisu realne


– Brojka od 674 neupisane djece još nije u potpunosti realna jer su roditelji zahtjeve predavali u oba gorička vrtića, pa će se i s te osnove smanjiti broj neupisane djece nakon konačne analize – piše u priopćenju gradonačelnika Dražena Barišića.


Zaključuju kako Velika Gorica u svojim prioritetima ima gradnju novog, velikog dječjeg vrtića jer, kako pišu, samo će novi vrtić riješiti problem neupisane djece što se ponavlja iz godine u godinu.


Podsjetimo, u početku prošle pedagoške godine nova vlast, na čelu s gradonačelnikom Barišićem, uspjela je pronaći dodatnih 200 mjesta za djecu te je u dječje vrtiće uvela trećeg odgojitelja, a otvorene su i dodatne dvije skupine u Gradićima i Podbrežnici. Sve te mjere nisu dovoljne da se broj neupisanih svede na manju brojku, tek je pravo rješenje koje su napokon priznali i samo vlastodršci - gradnja novog vrtića. Gdje će i kada biti sagrađen - još nitko ne govori.


Grad sufinancira privatne vrtiće


– Do početka nove vrtićke godine, dakle do rujna, otvorit ćemo prostor za još jednu odgojnu skupinu u Donjoj Lomnici, a nadamo se da ćemo uspjeti riješiti i prostor u Ščitarjevu. To će omogućiti dodatni upis djece – poručio je gradonačelnik Barišić. Kako bismo pomogli roditeljima u takvoj situaciji, Grad će sufinancirati smještaj goričke djece u privatnim vrtićima, i to s 950 kuna po djetetu na području Grada, ali i smještaj malih Velikogoričana u vrtićima Grada Zagreba.


izvor: vecernji.hrKomentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura