Novosti Sport Događanja

U igrama na svježem zraku proslavili prvi rođendan vrtića

10.10.2018. / Vana Pocrnjić

U okviru Dječjeg tjedan u Velikoj Gorici, DV Žirek odlučio je proslaviti svoj prvi rođendan novog vrtića u Cvjetnom na dječjem igralištu. S obzirom na to da je cijeli tjedan posvećen mobilnosti i kretanju djece, rođendan se slavio uz razne dječje igre na otvorenom.

- Cijeli tjedan je posvećen mobilnosti i kretanju, pa smo se tako danas odlučili za razne aktivnosti na otvorenom kao što su štafete, slikanje na otvorenom i općenito boravak na otvorenom, pogotovo kada je ovako lijepo vrijeme. Inače to je kod nas uobičajeno i potičemo da djeca slobodno vrijeme i vrijeme za igru provode na zraku. Danas smo cijeli rođendan odlučili bazirati na igralištu i na igrama na zraku- kazala je ravnateljica Sandra Crnić.



Mališane je u modernom objektu vrtića Žirek posjetio i gradonačelnik Dražen Barišić koji je istaknuo zadovoljstvo objektom izgrađenim prije godinu dana.

- To je vrtić koji već godinu dana živi i danas smo se ovdje našli na otvorenom prostoru u kojem djeca u Dječjem tjednu s igrama provode svoje dane. Možemo biti zadovoljni s ovim što vidimo, i zadovoljni smo s vrtićem koji je ispunio naša očekivanja, vrtić je zaista dobro projektiran, izgrađen i u funkciji je već godinu dana te obogaćuje život naše Velike Gorice- kazao je gradonačelnik Barišić, dodavši  kako Grad Velika Gorica kontinuirano ulaže u sadržaje za goričke mališane.

- Bitno je reći i za ovaj otvoreni park, međutim i za cijeli ovaj pojas koji se nalazi i još nekoliko otvorenih dječjih igrališta, kombinirano dječje igralište za sportove, ali nalaze se i bazeni koji će za koji dan biti otvoreni i naravno srednja škola. Mislim da Velikogoričani mogu naći ponešto za sebe i da mogu uživati u ovom dijelu naše Velike Gorice- kazao je gradonačelnik.

Potrebno je također spomenuti, da Grad Velika Gorica, ima pozitivni demografski trend, te da ne postoji pritisak oko upisa djece u vrtiće.

-Unazad nekoliko godina uspjeli smo spriječiti da nemamo neupisane djece u vrtićima. Mislim da smo napravili dobar posao i da će u budućnosti Gorica imati taj visoki standard, ne samo života nego i odgoja u ovom dijelu Hrvatske koji bi trebali slijediti i drugi gradovi. Što se tiče nas, mi još planiramo graditi i dalje vrtiće, uređujemo i preuređujemo stare vrtiće, ali ćemo izgraditi još nekoliko vrtića također i podržavamo privatne vrtiće-rekao je Barišić.

Galerija slika

U igrama na svježem zraku proslavili prvi rođendan vrtića U igrama na svježem zraku proslavili prvi rođendan vrtića U igrama na svježem zraku proslavili prvi rođendan vrtića U igrama na svježem zraku proslavili prvi rođendan vrtića U igrama na svježem zraku proslavili prvi rođendan vrtića U igrama na svježem zraku proslavili prvi rođendan vrtića U igrama na svježem zraku proslavili prvi rođendan vrtića U igrama na svježem zraku proslavili prvi rođendan vrtića U igrama na svježem zraku proslavili prvi rođendan vrtića U igrama na svježem zraku proslavili prvi rođendan vrtića U igrama na svježem zraku proslavili prvi rođendan vrtića U igrama na svježem zraku proslavili prvi rođendan vrtića

Podijeli