°C 15

Jedinstvena prilika: Ovog tjedna poslušajte "Cesarice"

06.10.2018.

Ivana Ćurić

U tjednu pred nama u Velikoj gorici gostovat će ženska klapa Cesarice koja je u svojih 25 godina djelovanja snimila četiri nosača zvuka i osvojila isto toliko Porina.

Klapa Cesarice osnovana 1993. na inicijativu studentica većinom dalmatinskog podrijetla, već je dvadeset pet godina u vrhu hrvatske klapske scene. Cesarice su tijekom 25 godine osvojile brojne nagrade na prestižnim natjecanjima te su jedna od dvije klape u povijesti Festivala dalmatinskih klapa Omiš s tri uzastopne apsolutne pobjede (žiri i publika).

Cesarice postaju respektabilno koncertno tijelo koje nakon što ih je prepoznao hrvatski kulturni krug predstavljaju hrvatsku kulturu i na nizu međunarodnih gostovanja (Italija, Austrija, Njemačka, Luksemburg, Belgija, Češka, Slovačka, Francuska, Portugal i Slovenija). Uspjehe također postižu surađujući i nastupajući s mnogim hrvatskim i stranim glazbenim umjetnicima i ansamblima. Klapa je izdala četiri nosača zvuka i osvojila četiri diskografske nagrade Porin.

Umjetnička voditeljica je Antonia Tomas, a uživo ih možete čuti u Dvorani Galženica 12. listopada, u petak, s početkom u 19:30 sati.