04.03.2010

5. Turopolska kobasijada


Sinoć je u Starom gradu Lukavcu u organizaciji Plemenite opčine Turopolje održana 5. Turopolska kobasijada koja svake godine okupi sve veći broj ljubitelja ovoga domaćega mesnatog proizvoda.

Prošle godine na ocjenjivanje je pristiglo 28 para kobasa, a ove godine ta brojka se popela na 43 prijavljena proizvođača sa svojim uzorcima.

Prosudbena komisija, u sastavu Ivan Karapandžić, Željko Radač, Zlata Filipović, Vlado pl. Brebrić i Ivan Brozović-Bomba, zbog velikog broja uzoraka nije imala lak zadatak. Oštra komisija ocjenjivala je okus, miris, boju i prerez odnosno izgled i dojam domaćih kobasa.

Najboljim kobase, po ocjeni komisije, pripremio je Darko Kirin koji je osvojio 133 boda, drugo mjesto pripalo je Kseniji Jurković sa 122 boda dok je Drago Čukelj sa 113 bodova zauzeo treće mjesto. Priznanja najboljima dodjelili su zamjenik gradonačelnika Stjepan Kos, pročelnica upravnog odjela za poljoprivredu Zlata Filipović i predsjednik mjesnog odbora Lukavec Darko Stanilović.

kobasa2.jpg

Kako je svaki prijavljeni natjecatelj uz 2 para kobasa trebao donijeti i litru vina, a u dvorcu Lukavec se zatekao i Vinogradarski bend, druženje uz pjesmu je prošlo u zabavnoj i prijateljskoj atmosferi.


Klikni za veću sliku:Komentari
04.03.2010 - ivan
Ajme, melem za oči i želudac!
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati