16.12.2009

5.sjednica Gradskog vijeća


Otvaranje sjednice ponovno je započelo zahtjevom Zdravka Lučića iz HNS-a da Gradsko vijeće pruži potporu zemljišnim zajednicama u njihovim nastojanjima da im se vrati oduzeta imovina. Na temu se nadovezao predsjednik vijeća Goran Beus Richembergh koji je vijećnike obavijestio kako su kolege iz Jaske zatražile dokumentaciju sa tematske sjednice o povratu imovine kako bi oni usvojili slične odluke za svoje područje.


Na sjednici nije bio prisutan gradonačelnik koji je svoj nedolazak pisanim putem opravdao ranije zakazanim obavezama. Na ovo su reagirali klubovi SDP-a, DC-a, HSLS-a i HNS-a na način da su odustali od postavljanja pitanja na aktualnom satu. HNS je ovo prozvao bahatošću u cilju stvaranja napetosti i ponižavanja vijećnika koji drže većinu u vijeću.


Prve dvije točke dnevnog reda usvojene su bez veće rasprave pa je tako prihvaćena ostavka vijećnice Vesne Marijetić iz Demokratskog centra koju će zamjeniti kolega Željko Tominčić. Vijećnici su prihvatili i Zaključak o osnivanju Povjerenstva za popis birača koje provjerava pravilnost i potvrđuje popis birača.


5vijeće.jpg

Prijedlog Gradskog vijeća da Zdravko Lučić, jedan od obnovitelja i prvi župan Plemenite opčine turopoljske, bude član gradonačelnikovog Povjerenstva za povrat imovine nije usvojen. U trenutku glasovanja o prijedlogu u vijećnici je bio jednak broj (12-12) vijećnika suprostavljenih strana. Svoju suzdržanost u ime koalicije HDZ-HSS-HSU-HSP objasnio je Krešo Hubak riječima: „razlog naše suzdržanosti nalazimo u ponašanju g. Lučića tijekom sjednice i nekih događanja u gradu i imamo osjećaj da njegov rad i doprinos radu povjerenstva ne bi bio konstruktivan.“


Goran Beus Richembergh podsjetio je vijećnike da je gradonačelnik svojim Zaključkom o dopunama članova Povjerenstva od 2. prosinca Zdravka Lučića već proglasio članom, a ovime Gradsko vijeće još uvijek nema svoga predstavnika u povjerenstva.


Slijedeće sjednica Gradskog vijeća održati će se 29. ili 30. prosinca ukoliko gradonačelnik podnese na vrijeme prijedlog proračuna za 2010. godinu. Ne podnese li se prijedlog proračuna predsjednik vijeća sazvati će hitnu sjednicu kako bi se dogovorilo privremeno financiranje.
Komentari
17.12.2009 - cool232
kao u gradu Lukavcu?
16.12.2009 - winetouxxl
zdravko je konstruktivan samo u"starom gradu"
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

-izložba slika hrvatskog slikara
-izložbeni prostor POUVG-a