26.04.2010

4. Brass festival


Velikogorički Brass festival, ove godine u svom četvrtom izdanju, započinje večeras u  20 sati u dvorani Gorica, a kroz 4 dana festivala održat će se i u dvorani Galženica i crkvi bl. Alojzija Stepinca. Brass festival je pod pokroviteljstvom Grada Velike Gorice i pod umjetničkim ravnanjem Tomislava M. Špoljara.


Cilj festivala, jedinog u ovom dijelu Europe posvećenog limenim puhačkim glazbalima, je predstaviti limena puhačka glazbala u solističkoj i komornoj glazbi, kao i u različitim glazbenim pravcima (klasika, jazz...). Festival je do sada imao prilike ugostiti mnoge domaće i inozemne izvođače, skladatelje te amaterske puhačke orkestre. Taj uspješan i bogat trend želi se nastaviti i ovogodišnjim programom.


Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript

Na 4. velikogoričkom brass festivalu koncertni prostori, a i velikogorički trgovi odzvanjat će ponovo zvucima limenih puhačkih glazbala. Organizator Pučko otvoreno učilište Velika Gorica, koje ove godine u travnju slavi 50-tu obljetnicu rada, ističe kako je manifestacija postala dio kulturne ponude Grada i nadaju se da će u budućnosti biti jedan od prepoznatljivih simbola Velike Gorice.


Program festivala možete pročitati u našim najavama - ovdje.
Komentari
26.04.2010 - JeremyKwee
Brass=Mesing
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati