11.12.2010

35 godina FA Turopolje

Večeras u dvorani Gorica, s početkom u 19.30 sati, svoju veliku vrijednost kroz pjesmu i ples pokazat će Folklorni ansambl Turopolje na koncertu povodom 35 godina rada.

Folklorni ansambl „TUROPOLJE“ djeluje kontinuirano u Velikoj Gorici od 1973. godine. Danas djeluje s preko 400 aktivnih članova okupljenih u folklorno plesnim i tamburaškim grupama. Prostor, vrijeme, autorsku i kolektivnu osobnost u ovom ansamblu kreiraju naraštaji od 3.5 godine na dalje, vezani u zajedničkoj niti, s plemenitim ciljem očuvanja vjekovima duge domorodne kulture svoga kraja, prezentirajući ga kroz univerzalni jezik pjesme i plesa.

- Okupljena mladost kroz svoja različita životna godišta u ovom ansamblu njeguju nasljedno stvaralaštvo kao svoj nacionalni specifikum i nacionalnu prepoznatljivost. Potencijal i kvalitetu ansambla prepoznali su folklorno- etnografski i etno – muzikolozi, stručnjaci, kako hrvatski tako i strani te su ansambl nagradili brojnim priznanjima - stoji u najavi koncerta.


Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati