04.02.2010

3. sjednica Povjerenstva za povrat imovine


Povjerenstvo za povrat imovine urbarskih zemljišnih zajednica Turopolja i zemljišne zajednice Plemenita općina Turopoljska održalo je u srijedu svoju treću sjednicu.

Realizirane aktivnosti nakon zadnje sjednice Povjerenstva, pozitivno su ocijenjene. Riječ je o sistematskom kompletiranju povijesnih gruntovnih izvadaka i popisa ovlaštenika svih zemljišnih zajednica sa područja Turopolja, kako urbarskih tako i POT-a, od 1900.godine do pedesetih godina dvadesetog stoljeća. Povijesnu građu pretražuju članovi zemljišnih zajednica, u Državnom arhivu u Zagrebu.Slijedom povijesnih dokumenata, zemljišne zajednice će podnijeti zahtjev za povrat njihove imovine, koja je oduzeta 1947.godine Zakonom o oduzimanju imovine zemljišnim zajednicama bez ikakve naknade.

Očekuje se da će rad na prikupljanju dokumentacije potrajati još dva mjeseca. Na sjednici su također dogovoreni daljnji koraci u ostvarivanju planiranih aktivnosti u vezi s povratom imovine zemljišnim zajednicama.

Sjednici pod predsjedavanjem gradonačelnika Dražena Barišića, nazočili su i njegovi zamjenici, Stjepan Kos i Ervin Kolarec, pročelnica gradskog Upravnog odjela za gospodarstvo i poljoprivredu Zlata Filipović, te predstavnici urbarskih zemljišnih zajednica Turopolja i POT-a.


www.zemljisne-zajednice.hr


Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.