28.05.2010

3 milijuna kuna za uređenje škola


Tijekom ove godine za uređenje u pet osnovnih i dvije područne škole uložit će se ukupno tri milijuna kuna. Radovi su to na školskim objektima koji zahtijevaju preuređenje, a od novca nažalost ništa neće otići za poboljšanje nastave ili opremanje učionica.

Tako će se u Osnovnoj školi Jurja Habdelića obnoviti unutarnji zidovi s protupožarnom zaštitom, u školi Vukovina rekonstruirat će se centralno grijanje, a u školi Eugena Kumičića sanirati krovište, stolarija i sanitarni čvorovi. Stolarija i toaleti uredit će se i u školi Eugena Kvaternika, a radova će biti i u područnim školama Mraclin i Gradići.

- U školskoj godini 2009/10. osnovno obrazovanje stječe ukupno 6188 učenika u 294 razredna odjela. Naravno da našim osnovnoškolcima želimo osigurati kvalitetne uvjete za njihovo školovanje - poručio je dogradonačelnik Ervin Kolarec. Rekao je kako od jeseni učenici kreću i u obnovljenu školu u Ščitarjevu.

Osim što će se uložiti u postojeće objekte, čeka se na lokacijsku dozvolu i javni natječaj za izradu glavnog i izvedbenog projekta za školu u Novom Čiču. Novac za tu školu osiguralo je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, a Nadbiskupski duhovni stol s Gradom potpisao je ugovor o darivanju zemljišta na kojima će se ona i graditi.

izvor: Večernji list


Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati