01.10.2009

3. Međunarodni festival tradicijskih glazbala Buševec 2009.

Ove će se godine  od  1.- 6. listopada održati 3. po redu međunarodni festival tradicijskih glazbala u Buševcu. Ogranak Seljačke Sloge iz Buševca i ove će godine biti domaćin folklornim grupama iz zemlje, ali i inozemstva.


Na ovogodišnjem festivalu nastupiti će grupe iz Rusije, Ukrajine, Meksika, susjedne nam Slovenije,  ali i SKUD Ivan Goran Kovačić iz Zagreba, zatim Glazbena grupa Češke besede Daruvar „HOLUBIČKA“  iz Daruvar, Hrvatski gajdaški Orketar te KUD Mičevec iz Mičevca.


Prvi dan festivala rezerviran je za dolazak grupa, posjet radionici tradicijskih glazbala „Stjepan Gilg“ – iz  Novog Čića, kao i predavanje o  tradicijskim glazbalima koje će održati Stjepan Večković, član folklornog ansambla LADO.


Svi zainteresirani  će nastup inozemnih grupa moći vidjeti već u petak  2.10. u 10 sati ispred Tržnog Centra, zatim u subotu 3.10. u 20 sati u Domu kulture Galženica te u nedjelju  4.10. u 19 sati kada je i svećano otvaranje festivala u Domu kulture u Buševcu.


Preostala dva dana festivala predviđeni su za druženje grupa te nastup Ruske grupe „Kalinka“ na HTV-u  u emisiji Dobro jutro Hrvatska.


Svim sudionicima, ali i posjetiteljima želimo dobar provod i ugodnu zabavu.

 

Ana Hodak
Komentari
02.10.2009 - cool232
LOL pa ima ih svugdje.. alles is relativische und normalische :)
01.10.2009 - ivan
jedi, pij i veseli se... iliti ona stara narodna : "dopa i igala!" ... no sve u svemu bio bi mrak da neki filmić stavite online... mislim da na ovakvim druženjima ima dosta zdravih i normalnih ljudi!
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati