23.12.2010

2673 Goričana traži posao

U Velikoj Gorici potkraj studenoga bile su nezaposlene 2673 osobe, od kojih je bilo 1380 žena. Te podatke dobili smo od HZZ-a, zahvaljujući V.Matijašević. Onima koji čekaju posao nije lako, a kako smo doznali, za blagdane neće dboiti dodatak, koji bi im malo olakšao čekanje posla.

Najviše razloga za optimizam imaju školovani za prodavača, čistačicu, administrativnog službenika, ekonomskog službenika, radnika na proizvodnoj liniji, vozača teretnjaka, konobara, komercijalnog službenika, skladišnog radnika i pomoćnog kuhara. S tim zanimanjem najlakše su od siječnja do studenoga ove godine zapošljavali.

Prema evidenciji HZZ-a, najtraženiji su prodavači, drvoprerađivački radnici, čuvari, konobari, kuhari, radnici u održavanju, medicinske sestre, komercijalni službenici, kontrolori leta te službenici prodaje.

Na goričkoj je burzi 809 osoba kojima je manje od 30 godina, od kojih je 431 žena. Ipak se broj mladih nezaposlenih postupno smanjuje. Prilično je onih u dobi između 30 i 60 godina, i sve ih je više.

Skupina nezaposlenih u dobi od 30 i 45 godina također se smanjuje, ali se povećava od 45 do 60 godina jer u toj dobi ljudi najteže nađu novi posao kad se jednom nađe na burzi. No, čak se 10 osoba iz dobne skupine od 50 do 55 godina u studenome uspjelo zaposliti, što potvrđuje da nikad ne bi trebalo gubiti nadu, osobito ako je ona jedino što vam je preostalo.

Koliko će izlazak iz recesije, koji svi željno čekamo, potaknuti poslove i smanjiti nezaposlenost, nadamo se da ćemo doznati u idućoj godini.

autor: Marko Fančović / Večernji list
Komentari
24.12.2010 - josip
Da to je koliko ih je prijavljeno na burzu rada a jos ih ima toliko koji nisu prijavljeni ako ne i vise.
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.

Najave - Kultura

22.01.2017 Pinokio
-kazališna predstava
-dvorana Gorica u 17 sati