13.01.2011

2,5 milijuna kuna uskoro na računima poplavljenih

Gradonačelnik Dražen Barišić sa suradnicima jutros je održao radni sastanak s predstavnicima mjesnih odbora poplavljenih područja. Tako su predstavnici mjesnih vlasti dobili informacije o početku isplate sredstava koja je Grad Velika Gorica dobio od Vlade RH. Riječ je o isplati šteta prouzročenih tučom i poplavom u rujnu.

– Bitno je naglasiti da je riječ o isplati štete koja je nastala na poljoprivredi i građevinama. Znači samo oni oštećenici koji imaju takvu vrstu štete dobit će novac sukladno naputku Državnog povjerenstva – objasnila je pročelnica za gospodarstvo i poljoprivredu Zlata Filipović.

Građani će pozive za podizanje novca dobiti na kuće adrese i svoju naknadu mogu podignuti u bilo kojoj poslovnici Fine, u Velikoj Gorici ili Zagrebu, ali uz sebe moraju imati poziv i identifikacijski dokument.

U ovoj fazi dijelit će se 2,5 milijuna kuna, što je tek predujam od ukupne svote koju će Vlada RH dodijeliti Velikoj Gorici za štete nastale uslijed velike rujanske poplave. Ovim putem još su jednom javno pozvani građani koji nisu podigli sredstva koja je Grad dijelio iz Fonda za pomoć poplavljenima da to učine u što kraćem roku.Komentari
Prikaži ostale komentare ...Korisničko ime
Prepiši kod

*** Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i bez ograničenja objave komentara te se vgdanas.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te širenje mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. Komentari koji neće zadovoljavati navedene uvjete bit će moderirani ili izbrisani.Komentiranjem na vgdanas.hr prihvaćate ove uvjete u cijelosti.