12.05.2009

1/4 Drag Race na pisti ZTZ-a


Vrlo toplo nedjeljno poslijepodne namamilo je mnoge ljubitelje automobilizma u Veliku Goricu na pistu Zrakoplovno-tehničkog zavoda. Posjetitelji su mogli uživati u napetim automobilskim dvobojima, mirisu spaljenih guma i pogledu na atraktivne, ljubazne i oskudno odjevene hostese.

Šesti po redu 'VG auto show' je okupio mnoštvo izlagača automobila i prateće opreme. Ipak, pažnju posjetitelja su najviše plijenili automobilski dvoboji. Utrka ubrzanja se vozila na dužini 401 metar, a natjecatelji su nakon kvalifikacija bili podijeljeni u šest klasa (11, 12, 13, 14, 15 i 16 sekundi). Osim prerađenih automobila, 1/4 Drag Race obilježilo je i najbolje vrijeme cijelog natjecanja, koji je postavio Siniša Basta, klasa 11, iz BiH, odvozivši 11.840 sekundi na 402 metra u svom Opel Kadetu. Najviše ‘nabrijani’ auti bili su oni iz klase 11.

Zanimljivo je bilo i slušati navijanja publike kada je jedina ženska natjecateljica, Nadia Novak iz Slovenije, osvojila treće mjesto u klasi 15 sa svojom Hondom Civic. Pozornost su plijenili prerađeni ‘Fićek’ i ‘Jugići’ kao i šaljivi natpisi na automobilima, poput: Nije moj, tatin je.

Odvio se i sexy car wash, gdje su dvije izuzetno privlačne djevojke zabavljale oduševljene gledatelje, većinom mušku populaciju, okupljenu oko prekrasnog crvenog Ford Mustanga koji se prodavao za 100 tisuća kuna. Organizacija car washa je bila manjkava jer djevojke nisu bile fizički ograđene od gledatelja. Nisu bili ni prisutni redari koji bi obranili dostojanstvo djevojaka i spriječili da im dječak od dvanaestak godina skine donji dio kupaćeg kostima, što se i dogodilo. Djevojke su otrčale i car wash je prekinut.

Nakon što su natjecateljima uručene diplome i pokali, sportski događaj priveden je kraju. Event 1/4 Drag Race, koji je organizirao auto klub Enigma iz Velike Gorice, bio je humanitarnog karaktera. Naime, sav prihod od ulaznica (25 kuna po ulaznici), natjecatelja, donacija, izlagača i partnera bit će doniran Centru za odgoj i obrazovanje u Velikoj Gorici.

Ravnateljstvo Policije MUP-a RH tradicionalno će i ove godine biti počasni pokrovitelj serije utrka ubrzanja 402 Street race - Racing season 2009. Utrke će se u Hrvatskoj održavati u Zadru, Zagrebu, Varaždinu, Osijeku i Rijeci. Planirani termini nadolazećih utrka u Velikoj Gorici su 20.-21. lipnja i 22.-23 kolovoza 2009. Sve u svemu, ljubitelji brzine i dobrih automobila doći će na svoje.


Izvor: Monitor.hr
Komentari
Prikaži ostale komentare ...

Za komentiranje ovog članka potrebno je biti prijavljen kao registrirani korisnik.